Kangasniemen Fysica

PALVELUT

Fysioterapia

Fysioterapiasta saat apua monenlaisiin oireisiin ja ongelmiin, niin akuuttiin kuin krooniseenkin kiputilaan. Fysioterapiassa tutkitaan ja hoidetaan ihmisen fyysisen toimintakyvyn ongelmia ja tuetaan toimintakykyä ennaltaehkäisevästi. Fysioterapia alkaa huolellisella haastattelulla sekä kliinisellä tutkimuksella joiden avulla kartoitetaan asiakkaan toimintakykyä alentavat tekijät. Alkututkimuksen perusteella asetetaan hoitotavoitteet ja tehdään hoitosuunnitelma.

Hoitoihin liittyy tarpeen mukaan erilaiset manuaaliset käsittelytekniikat ja mobilisoinnit, fysikaalinen kivunhoito, liikeharjoitukset sekä oman harjoitusohjelman laatiminen ja neuvonta.

Kangasniemen Fysica

Akupunktuuri

Akupunktuuria käytetään tuki- ja liikuntaelinvammojen sekä kivun hoitoon. Akupunktiota voidaan käyttää muun muassa nivelrikkokipuihin, jännetulehdukseen, lihasten jäykkyyteen ja lihasrevähdyksiin, päänsäryn ja migreenin hoitoon sekä kroonisiin kipuihin.

Hoitokerrat määritellään yksilöllisesti asiakas- ja tapauskohtaisesti. Yleensä hoito aloitetaan kerran viikossa 3-5 kertaa ja tämän jälkeen hoitoväliä voidaan pidentää hoitotulosten mukaan.

Fasciakäsittely

Lihaskalvot ja sidekudoskalvot eli fascia ympäröivät lihaksia ja muita pehmytkudoksia yhdistäen eri kehonosat toisiinsa, samalla se antaa keholle sen ryhdin ja muodon. Pinnallinen kalvo (superficial fascia) sijaitsee heti ihon alla ja se liikkuu tiiviisti ihon mukana. Hieman syvemmällä kudoksissa sijaitsee syvä kalvo (deep fascia), jonka liikkuu pinnallista kalvoa vasten. Pinnallisen ja syvän kalvon välisen liikkeen loppuminen aiheuttaa monia ongelmia, jotka voivat esiintyä kipuna tai huonona liikkuvuutena. Fascioiden tiukentuessa ja kalvojen välisen liikkeen vähentyessä lihasten toiminta heikkenee, lihas kipeytyy, ja nivelen toiminta rajoittuu.

Fasciakäsittelyn perusajatus on tunnistaa tarkka, paikallinen faskian alue, joka liittyy tiettyyn rajoittuneeseen liikkeeseen. Kun rajoittunut tai kivulias liike (suunta) on löydetty, tunnistetaan paikallinen faskiassa oleva alue ja tätä tarkasti määritettyä faskian aluetta manipuloimalla voidaan palauttaa liikkeen laajuus ja kivuttomuus. Faskia- käsittelyn tavoitteena on palauttaa faskian toiminta normaaliksi. Faskia- käsittelyä tehdään usein fysioterapian yhteydessä.

Kuntosaliohjaus

Tarjoamme yksilöllistä fysioterapeutin toteuttamaa ohjausta myös kuntosalilla. Kuntosaliohjausta voit kysyä meiltä tarpeidesi mukaan, olet sitten halukas aloittamaan kuntosaliharjoittelun, tuki- ja liikuntaelinten kuten niska-hartiaseudun ongelmat vaivaavat tai olet kuntoutumassa leikkauksesta.

Tarpeidesi mukaan voit pyytää meiltä kertaluontoista opastusta kuntosalilla, jolloin saat ohjausta laitteiden käyttöön ja voimme valita sinulle sopivimmat harjoitteet.

Halutessasi yksilöllisesti suunniteltua ohjelmaa, voimme räätälöidä sinulle sopivan 2-3 ohjauskertaa sisältävän paketin, joka sisältää kuntosalilla sopivien laitteiden ja harjoitteiden valinnan, ohjelman teon sisältäen ohjelman ohjauskerran sekä mahdollisen kontrolliajan.